Pazar, Ekim 4, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

Sahte devlet kurumu kurdu, 1 milyon dolarlık bütçe aldı

haberkuzey haberkuzey
Ekim 3, 2026
içinde Dünya
0
Sahte devlet kurumu kurdu, 1 milyon dolarlık bütçe aldı


Adeniyi Adeyemi, Cumhurbaşkanlığının kurduğunu reddettiği Cumhurbaşkanlığı Yabancı Yatırımı Teşvik Konseyinin başkanı olarak hareket etti.


Kurum, hükümetin merkezi idari binası olan Federal Sekreterlik’te ofis alanı edindi ve iddiaya göre merkez bankasına erişmeye çalıştı.


Adeyemi, sosyal medyada iş dünyası liderlerini ve yabancı diplomatları ağırladığını gösteren fotoğraf ve videolar paylaştı.


Sahte belgeler ve cumhurbaşkanlığı anteti


Savcılar, şüphelinin Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu tarafından verilmiş ve özel kalemi Femi Gbajabiamila tarafından imzalanmış gibi gösterilen sahte bir atama mektubu kullandığını belirtti.


Adeyemi ayrıca, ofis alanı, personel görevlendirmesi ve devlet kurumlarından iş birliği talep etmek için cumhurbaşkanlığı antetli belgeleri kullanmakla suçlandı.


Federal başkent Abuja’daki mahkemede yargılanan Adeyemi’ye sahtecilik ve kimliğe bürünme dahil sekiz suçlama yöneltildi.


Hükümet bürokrasisini aşan dolandırıcılık iddiası


Dava, iddia edilen girişimin boyutu nedeniyle ülkede büyük yankı uyandırdı. Hükümetin var olmadığını açıkladığı bir devlet kurumunun devlet bürokrasisinin çeşitli kademeleriyle müzakere ettiği anlaşıldı.


Tüm suçlamaları reddeden Adeyemi, 12 Ekim’deki bir sonraki duruşmasına kadar cezaevine gönderildi.


Yolsuzluk ve zayıf denetimin kamu hizmetlerini zedelediği Nijerya’da bu dava, doğru belgelerle resmi prosedürlerin aşılabileceği algısını güçlendirdi.


Mahkemeye beş kez çıkmamasının ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Adeyemi, güneybatıdaki Osun eyaletinde tutuklandı. Savcılar, herhangi bir hükümet yetkilisini Adeyemi ile komplo kurmakla suçlamadı.


Suçlamaları reddetti


Adeyemi, 26 Eylül’de Lagos’ta düzenlenen bir toplantıda polisin, Devlet Hizmetleri Departmanının ve Bağımsız Yolsuzluk Uygulamaları ve Diğer İlgili Suçlar Komisyonunun kendisini akladığını iddia etti.


Yerel basına verdiği röportajlarda da suçlamaları reddeden Adeyemi, konseyin gerçek olduğunu ve hükümet harcama planlarına dahil edilmesini sağlamak için bütçe yetkilileriyle şahsen görüştüğünü savundu.

Önceki Haber

Dört aylık kız bebek çöp kutusunda ölü bulundu, annesi tutuklandı

Sonraki Haber

Elon Musk, Trump yönetimine geri dönüyor

Sonraki Haber
Elon Musk, Trump yönetimine geri dönüyor

Elon Musk, Trump yönetimine geri dönüyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024