Cuma, Eylül 18, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

İsveç’te hükümet kurma görevi Andersson’a verildi

haberkuzey haberkuzey
Eylül 18, 2026
içinde Dünya
0
İsveç’te hükümet kurma görevi Andersson’a verildi


Norlen, 13 Eylül’deki genel seçimin ardından oyların tamamının sayılması üzerine parti liderleriyle bir araya geldi.


Görüşmeler sonrası başkent Stockholm’de basın toplantısı düzenleyen Norlen, “Sosyal Demokratlar lideri Andersson’a, Riksdag’ın kabul edebileceği bir hükümet kurma görevini verdim.” dedi.


Norlen, yeni parlamentonun 28 Eylül’de toplanacağını ve yeni bir parlamento başkanı seçileceğini anımsatarak, kurulacak yeni hükümete ilişkin sürecin seçilecek isimle devam edeceğini belirtti.


Andersson da hükümet kurma görevini yapıcı bir şekilde üstleneceğini ifade ederek, “İsveç’e yeni bir işbirliği ruhuyla liderlik etmek isterim.” diye konuştu.


%49.5 oy aldı


İsveç Devlet Televizyonu SVT, dün resmi olmayan sonuçlara göre oyların tamamının sayıldığını belirtmiş, Sosyal Demokratlar liderliğinde Merkez Parti, Yeşiller Partisi ve Sol Partinin oluşturduğu merkez sol blokun oyların yüzde 49,5’ini alarak 349 sandalyeli parlamentoda 176 sandalye kazandığını ifade etmişti.


Resmi olmayan sonuçlara göre, Sosyal Demokratlar seçimi ilk sırada yüzde 28’lik oy oranıyla tamamlamış, resmi sonuçların hafta sonu açıklanacağı aktarılmıştı.


İktidardaki sağ blok partileri Ilımlı Muhafazakar Parti, Hristiyan Demokratlar, Liberaller ile mevcut hükümete dışarıdan destek veren İsveç Demokratlarının oy oranı ise yüzde 48,8 olurken, sağ blok parlamentoda 173 sandalye elde etmişti.

Önceki Haber

İklim krizi dünyanın çatısını vurdu: Nepal ve Tibet’teki felaketin arkasında küresel ısınma var

Sonraki Haber

Nijerya’da yasa dışı madencilik şüphesiyle gözaltına alınan 37 kişi hayatını kaybetti

Sonraki Haber
Nijerya’da yasa dışı madencilik şüphesiyle gözaltına alınan 37 kişi hayatını kaybetti

Nijerya'da yasa dışı madencilik şüphesiyle gözaltına alınan 37 kişi hayatını kaybetti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024