Cuma, Ağustos 7, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

İran Devrim Muhafızları Ordusunun yayın organı: İran, tehditlerin gölgesinde hiçbir anlaşma yapmayacak

haberkuzey haberkuzey
Ağustos 5, 2026
içinde Dünya
0
İran'da her yıl düzenlenen askeri geçit töreni bu yıl güvenlik gerekçesiyle iptal edildi


İran Devrim Muhafızları Ordusuna ait yayın organı “Sepahnews”in, görüşmelerle ilgili bilgi sahibi olan ismi açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Hürmüz Boğazı konusunda Umman ile devam eden görüşmelerden henüz anlaşma çıkmamasının nedeninin ABD’nin müdahalesi ve bu ülkenin Başkanı Donald Trump’ın tehditleri olduğu belirtildi.


Söz konusu yetkili, “ABD’nin müdahalesi ve İran’a yönelik askeri saldırı tehdidi devam ettiği sürece anlaşma gecikecektir. İran, tehditlerin gölgesinde hiçbir anlaşma yapmayacaktır.” ifadelerini kullandı.


İran ve ABD arasında 14 Haziran’da Pakistan arabuluculuğunda varılan mutabakatın ilk aşamasında ABD’nin İran’a ait dondurulmuş varlıkları serbest bırakması karşılığında Hürmüz Boğazı’nın açılması ve İran’ın bu stratejik su yolundan geçişlerden 60 gün boyunca ücret almayacağı kararlaştırılmıştı.


ABD, mutabakatın imzalanmasının ardından İran’ın dondurulmuş varlıklarını serbest bırakmamış ve Hürmüz Boğazı’ndan geçişler için Umman karasularından alternatif rota belirlemişti. ABD’nin bu adımlarını mutabakatın ihlali sayan İran, Boğaz’dan geçişleri kısıtlayarak “izinsiz geçiş yapmaya çalışan” bazı gemileri vurmuştu. Mutabakata rağmen iki ülke arasındaki gerginlik 8 Temmuz’da şiddetli çatışmalara yol açmış ve yaklaşık iki hafta devam etmişti.


İran, Hürmüz Boğazı’na kıyısı bulunan Umman ile Boğaz’da gemiler için güvenli geçiş yolları belirlenmesi amacıyla önceki gün yeniden görüşmelere başlamıştı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Umman ile yürütülen teknik ve siyasi görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini açıklamıştı.

Önceki Haber

Tayland’da maç sırasında sahaya yıldırım düşmesi sonucu bir futbolcu yaşamını yitirdi

Sonraki Haber

İran: Hürmüz Boğazı müzakereleri son aşamada, Boğaz’ın açılması ABD’nin tutumuna bağlı

Sonraki Haber
ABD ablukasına karşı Tahran ne kadar direnebilir?

İran: Hürmüz Boğazı müzakereleri son aşamada, Boğaz'ın açılması ABD'nin tutumuna bağlı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024