Salı, Ağustos 4, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

Danimarka’da askerlik 4 aydan 11 aya çıkarıldı: İlk grup hizmete alındı

haberkuzey haberkuzey
Ağustos 3, 2026
içinde Dünya
0
Danimarka’da askerlik 4 aydan 11 aya çıkarıldı: İlk grup hizmete alındı


Danimarka’da yayın yapan DR’nin haberine göre, bugün başlayan uygulama kapsamında 1600 genç, daha önce 4 ay olan zorunlu askerlik hizmetini 11 ay boyunca yerine getirecek.


Yeni sistem kapsamında askerler temel eğitimin ardından 6 ay süreyle ordunun gerçek görevlerinde operasyonel hizmette yer alacak.


Danimarka’nın Aalborg kentindeki kışlada yeni zorunlu askerlik uygulaması kapsamında askerlik hizmetine başlayan 20 yaşındaki Joy Berg, yeni üniformasını giymek için heyecanla beklediğini ve operasyonel görev üstlenmeye hazır olduğunu söyledi.


Berg, 11 aylık hizmet süresinin kendisine orduyu daha iyi tanıma ve daha güçlü arkadaşlıklar kurma fırsatı sağlayacağını belirterek, ülkesini savunmaya hazır olduğunu vurguladı.


“Ülken için savaşa gitmeye hazır mısın?” sorusuna Berg, “Evet, zaten burada olma sebebimiz bu ama annem sorarsa hayır.” yanıtını verdi.


Aalborg Üniversitesinde Avrupa güvenliği ve savunma politikaları alanında dış öğretim görevlisi Jeppe Plenge Trautner, 4 aylık zorunlu askerlikten 11 aylık sisteme geçişle artık yalnızca bireysel askerlerin değil, kısa sürede savaşa sevk edilebilecek askeri birliklerin yetiştirileceğini ifade etti.


Trautner, yeni uygulamanın, Kuzey Avrupa’da artan savaş riski nedeniyle hayata geçirilmesinin üzücü olduğunu dile getirdi.


Yeni sistem çerçevesinde, cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin 18 yaşına girenler, gençlerin askerlik süreciyle ilgili bilgilendirildiği ve uygunluklarının değerlendirildiği Savunma Günü’ne çağrılacak.

Önceki Haber

Trump: Görüşmeler, iyi bir anlaşma imzalamak için İran’ın son şansı

Sonraki Haber

Yunanistan’da orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Sonraki Haber
Yunanistan’da orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Yunanistan'da orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024