Pazar, Mayıs 24, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

Özersay, Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası’nın, Meclis komitesinden yeniden geçirilmesini eleştirdi

haberkuzey haberkuzey
Mayıs 24, 2026
içinde Kıbrıs
0
Özersay, Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası’nın, Meclis komitesinden yeniden geçirilmesini eleştirdi

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Cumhurbaşkanı tarafından Meclis’e geri iade edilen Ceza Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasası’nda, hiçbir düzenleme yapılmadan yeniden Meclis komitesinden geçirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.   

Özersay yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin “Yasakçı bir yaklaşımda” ısrar ederek, hem kamuoyunu bilgilendirmek için yayın yapacak gazetecilerin, hem de sosyal medyada düşüncesini yazacak vatandaşların hapis cezası alabilmesinin önünü açacak yasayı yeniden Meclis komitesinden geçirdiğini söyledi.

Özersay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Burada iki önemli husus vardır. Bir yandan şu anda milletvekili olan, görevde bulunan siyasileri ve UBP-DP-YDP hükümetinin atadığı üst düzey bürokratları içeren rüşvet, yolsuzluk, sahtekarlık, sahte evrak düzenleme ve sahte diploma davaları mahkemelerimiz önünde yargılama aşamasına gelmiştir ve bundan rahatsızdırlar.

Diğer yanda da bu hükümet görevden gittiğinde yapılan yolsuzluklarla ilgili yeni süreçler başlayacağını biliyor. Özellikle de dokunulmazlıklarının arkasına saklanarak ilerletilmeyen dokunulmazlık dosyalarının da ileri götürüleceğinden endişe ediyor. Düzenlemeyle yapılan ve ortaya çıkanlar ile bundan sonra ortaya çıkabilecek yolsuzluklar konusunda mahkeme önüne çıktıklarında isimleri kamuoyu tarafından bilinmesin, duyulmasın, fotoğrafları da yayınlanmasın istiyorlar.”

Özersay, yasayı meclise geri gönderen Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın ortaya koyduğu haklı gerekçelerin hükümet tarafından hiçbir şekilde dikkate alınmamasını da eleştirdi.

Özersay, “UBP-DP-YDP hükümetinin bunu görmezden gelmesi, basından ve kamuoyundan gelen tepkilere kulaklarını tıkamış olması muhtemelen biraz da ana muhalefet partisi milletvekillerinin de komitede bu yasa tasarısına evet oyu vermeleri ve tasarının ilk aşamada komitede oy birliği ile geçmiş olmasıdır. Yani belli ki bu hükümet muhalefetin Meclis Komitesi’nde oy birliği vererek yaptığı hatadan cesaret bulmuştur” dedi.

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024