Pazar, Haziran 28, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

KTAMS, yetkili olduğu bakanlık ve kurumları açıkladı

haberkuzey haberkuzey
Mayıs 5, 2026
içinde Kıbrıs
0
KTAMS, yetkili olduğu bakanlık ve kurumları açıkladı

Kıbrıs İşçi ve Emekçi Sendikaları Federasyonu (KİEF) ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, KTAMS’ın yetkili sendika statüsü kazandığı bakanlık ile müstakil daireler ve kurumları açıkladı.

 

KTAMS’tan yapılan açıklamaya göre Bengihan, bakanlıklar ve müstakil dairelerin Teknik Kurullarında yetkili sendikaların temsiliyetinin belirlenmesine yönelik Sendikalar Mukayyitliği tarafından yapılan çalışma sonu KTAMS’ın çoğunluğu sağlayarak “yetkili sendika” statüsünü kazandığı yerleri paylaştı.

 

Buna göre KTAMS; Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi, Başbakanlık, Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mahkemeler, Başsavcılık, Sayıştay Başkanlığı, Yüksek Yönetim Denetçisi, Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK), Kalkınma Bankası, Merkez Bankası, Kıbrıs Vakıflar Bankası, Türk Ajansı Kıbrıs, Yayın Yüksek Kurulu, Lefke Avrupa Üniversitesi, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu ve Kayıp Şahıslar Komitesi’nde yetkili sendika oldu.

 

Bengihan, sendikaya duydukları güven ve verdikleri destek için tüm üyelere teşekkür ederek, çalışanların haklarını korumak ve geliştirmek adına kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Önceki Haber

Hayvancılık Dairesi, balon balığına dikkat çekti

Sonraki Haber

Erhürman: Karma evliliklerden doğan çocukların yurttaşlık sorunu için öneride bulunduk

Sonraki Haber
Cumhurbaşkanı Erhürman: Senih Çavuşoğlu için girişimler başlatıldı

Erhürman: Karma evliliklerden doğan çocukların yurttaşlık sorunu için öneride bulunduk

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024