Perşembe, Temmuz 9, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

Harmancı’dan AB Başkent Belediye Başkanları’na çağrı: Kıbrıs’ta yerel diplomasiyi destekleyin

haberkuzey haberkuzey
Şubat 19, 2026
içinde Kıbrıs
0
Harmancı’dan AB Başkent Belediye Başkanları’na çağrı: Kıbrıs’ta yerel diplomasiyi destekleyin

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı  Mehmet Harmancı , Güney Lefkoşa Belediye Başkanı Charalambos Prountzos’un davetiyle 15. AB Başkent Belediye Başkanları ile Avrupa Komisyonu Arasında Direkt Diyalog Zirvesi kapsamında düzenlenen bir oturumda konuşma yaptı.

Oturumda ilk konuşmayı Avrupa Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Birimi İş Birliği Müdürü Stefan Simosas yaptı. Ardından Güney Lefkoşa Belediye Başkanı Prountzos ve LTB Başkanı Harmancı birer konuşma yaparak AB başkent belediye başkanları ve temsilcilerini, Lefkoşa’daki iki belediyenin tarihten günümüze geliştirdikleri iş birlikleri ve karşılaşılan zorluklar hakkında bilgilendirdi.

LTB Başkanı Harmancı, konuşmasında Lefkoşa’da yerel yönetimler ve belediye başkanları düzeyinde yürütülen yapıcı diyalog ile iki toplumu yakınlaştıracak ortak projelerin Kıbrıs’ta barış süreci açısından önemine dikkat çekti. Harmancı, liderler arası görüşmeler ve müzakerelerden bağımsız olarak yürütülen yerel süreçlerin, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini destekleyecek şekilde titizlik, karşılıklı güven ve kararlılıkla ileriye taşınacağını belirtti.

Kanlıdere Projesi ve arıtılmış suyun güneyle paylaşılmasını sağlayacak altyapı çalışmaları devam ederken, Lefkoşa belediye başkanları Avrupa Komisyonu ve UNDP’nin desteğiyle yeni ortak projeler ve girişimler üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Prountzos ve Harmancı’nın gündeminde; yeşil enerji, katı atık yönetimi, ulaşım ve akıllı şehir uygulamaları gibi başlıklara odaklanacak yeni bir Lefkoşa Master Plan Çalışma Ekibi’nin kurulması yer alıyor.

İki belediyenin enerji ihtiyacını karşılayabilecek ortak bir güneş enerjisi santralinin kurulabilmesi için de Avrupa Komisyonu ile temasların devam ettiği belirtildi.

Harmancı’dan AB Başkent Belediye Başkanları’na çağrı: Kıbrıs’ta yerel diplomasiyi destekleyin yazısı ilk önce Kıbrıs Hakikat üzerinde ortaya çıktı.

Önceki Haber

Erhan Arıklı: Fiber Optik projesi Türkiye Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla yürütülüyor

Sonraki Haber

Çocuklarımızı koruyacağız

Sonraki Haber
Çocuklarımızı koruyacağız

Çocuklarımızı koruyacağız

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024