Pazartesi, Mayıs 18, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

KKTC’deki Osmanlı Vakıf Medeniyeti’nin izlerini taşıyan taşınmaz kültürel varlıkların korunması ve dijitalleştirilmesine yönelik çalışmalar başladı

haberkuzey haberkuzey
Haziran 25, 2025
içinde Kıbrıs
0
KKTC’deki Osmanlı Vakıf Medeniyeti’nin izlerini taşıyan taşınmaz kültürel varlıkların korunması ve dijitalleştirilmesine yönelik çalışmalar başladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Osmanlı Vakıf Medeniyeti’nin izlerini taşıyan taşınmaz kültürel varlıkların korunması ve dijitalleştirilmesine yönelik çalışmalar başladı.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi sorumluluğunda yürütülecek çalışmalarla Kıbrıs’taki tüm taşınmaz kültürel mirasın belgelenmesi ve dijital veri tabanına dönüştürülmesi hedefleniyor.

Vakıflar İdaresi tarafından yapılan açıklamada girişimin kültürel etkileşim ve ortak tarih bilincinin güçlenmesine de katkıda bulunacağı ve tarihi mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem taşıdığı kaydedildi.

Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC arasında imzalanan 2025 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nın “Kültürel Mirasın Korunması” başlıklı maddesi çerçevesinde, envanterleme çalışmalarının başladığı ifade edilen açıklamada, hazırlanacak envanterin, restorasyon projeleri için önemli bir referans kaynağı olarak hizmet vereceği ve dijital ortamda erişilebilir bir kaynak niteliği taşıyacağı vurgulandı.

Açıklamada, 2025 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanan proje çerçevesinde, Kıbrıs’ın zengin kültürel mirasını daha yakından keşfetmek amacıyla bugün Kapalı Maraş Bölgesi, Bilal Ağa Mescidi, Lala Mustafa Paşa Camii ve Medresesi, Kutup Osman Türbe ve Tekkesi gibi tarihi mekanların ziyaret edileceği de belirtildi.

T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Kadir Kantekin liderliğindeki bir heyetin 23 Haziran Pazartesi günü KKTC’deki yetkililerle bir görüşme gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, görüşmelerde, envanter çalışmasının kapsamı, uygulanacak metodolojiler ve iş birliği yapılacak paydaşlarla ilişkilerin ele alındığı ifade edildi.

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024