Cuma, Haziran 26, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

32 Sendika yarın tam gün genel grev gerçekleştirilecek

haberkuzey haberkuzey
Aralık 25, 2024
içinde Kıbrıs
0
32 Sendika yarın tam gün genel grev gerçekleştirilecek

32 Sendika (KTÖS, KTAMS, KTOEÖS, KAMUSEN, KAMU-İŞ, DEV-İŞ, Devrimci Genel-İş, Emek-İş, Petrol-İş, GÜÇ-SEN, VERGİ-SEN, BAYSEN, BÜRO-İŞ, HÜR-İŞ, BASS, MALİYESEN, DAÜBİRSEN, HAKSEN, ÇAĞSEN, DAÜSEN, BASINSEN, TIP-İŞ, HTKS, KES, AS-SEN, KİEF, TÜRK-SEN, GIDA-SEN, EL-SEN, TELSEN, Mağusa Türk Genel İş Sendikası, ADA-SEN) ortak açıklama yaparak yarın genel greve gideceğini duyurdu.

Sendikalar adına açıklamayı yapan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Burak Maviş  “UBP-DP-YDP hükümetinin örgütlü çalışma hayatına, halkı fakirleştirmeye, tüm emekli ve ücretli çalışanların maaşlarını aşağıya çekme ve alım gücünü azaltmaya yönelik yasa değişiklik girişimlerine karşı mücadele etmek için bir araya gelen sendikalar olarak 26 Aralık günü tüm örgütlü olduğumuz yerlerde genel grevde olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.” ifadelerini kullandı.

Toplu iş sözleşmesi hakkına ve toplu sözleşmelerle elde edilen veya edilecek hakları engellemek isteyen yasa tasarısı ve yasa gücünde kararnamenin “örgütlü çalışma hayatına darbe” olarak değerlendirildiği açıklamada, hayat pahalılığı artışı ile ilgili önerilen ve artışların konsolide edilerek verildiği uygulamayı kaldırmayı öngören yasa tasarısının ise maaşların reel değerini düşüreceği ve vatandaşın alım gücünü azaltacağı savunuldu.

Açıklamada, “Bu sadece sendikaların değil, tüm halkın mücadelesidir.” denildi ve odalar, birlikler, muhalefetteki siyasi partiler ile vatandaşlar grev ve mitinge davet edildi.

Açıklamada, “26 Aralık’ta genel grevde olacağız ve Meclis önünde miting yapacağız. Yasa geri çekilene dek genel grevde olacağımızı, grevlerin yasaklanması halinde yasağa uymayacağımızı ilan ederiz” ifadeleri de kullanıldı.

Önceki Haber

LTB Dereboyu Yeni Yıl Marketi’nde bu gece DJ Coşkuner sahne alacak

Sonraki Haber

Şehit Hüseyin Ruso törenle anıldı

Sonraki Haber
Şehit Hüseyin Ruso törenle anıldı

Şehit Hüseyin Ruso törenle anıldı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024