Cumartesi, Temmuz 18, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

Yeniden Doğuş Partisi’nin 8’inci kuruluş yıl dönümü kutlandı

haberkuzey haberkuzey
Ekim 7, 2024
içinde Kıbrıs
0
Yeniden Doğuş Partisi’nin 8’inci kuruluş yıl dönümü kutlandı

Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) 8’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Lefkoşa Concorde Otel’de şölen düzenlendi.

Şölene parti yetkilileri yanında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve UBP Genel Başkanı Başbakan Ünal Üstel de katıldı.

Şölende ilk olarak Kıbrıs konusuyla ilgili bir karar metni okundu ve iki devletli çözüm politikasına destek verilerek federal çözümün görüşülmemesi gerektiği belirtildi.

Şölende YDP’nin kuruluşundan itibaren görev alanlarla mevcut parti yöneticileri hem geçmişte elde ettikleri başarıları hem de gelecekteki hedeflerini paylaştı.

Şölende yakın geleceğ ilişkin YDP’nin siyasi amaçları da kamuoyuna anlatıldı.

YDP milletvekili Talip Atalay da birlik ve beraberlik mesajı vererek, “İri olursak diri olursak kendini birleştiren, ülkeyi birleştirir” dedi.

Atalay, YDP’nin KKTC’nin geleceğinin mimarı olabileceğini ifade etti.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da alın teriyle kurdukları YDP’nin 8’nci yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Arıklı, hükümette önemli işler yaptıklarını belirterek, artık hedefin hükümetin büyük ortağı konumuna gelmek olduğunu ifade etti.

Partisinin KKTC’nin varlığına inanan bir parti olduğunu belirten Arıklı, geçmişte Annan Planı gibi dayatma süreçlerin bugün kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Arıklı, federal süreçlerin artık geride kaldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Tatar’a hitaben “Orada sakın ola federasyon anlamına gelecek müzakere sürecinin parçası olmayın. Sizde bizim kadar KKTC’ye inanıyorsunuz. Sizden beklentimiz 15 Ekim’de yemeğe gidin, gerekeni söyleyin ve yemekten ayrılın” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da YDP’nin kuruluş yıldönümünü kutlarken yürütmekte olduğu Kıbrıs politikasına destek için teşekkür etti.

Tatar, “Kalplerimiz bir, yüreğimiz bir. Milli davada Anavanımız ve sizlerle birlikte mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Önceki Haber

BRT’de yeni yayın başladı

Sonraki Haber

Çevre temiz kalırken sokak hayvanlarının da karnı doyuyor

Sonraki Haber
Çevre temiz kalırken sokak hayvanlarının da karnı doyuyor

Çevre temiz kalırken sokak hayvanlarının da karnı doyuyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024