Cumartesi, Temmuz 18, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

Yüksek Mahkeme: “Yargıçlarımıza yönelik bir tehdidin bulunmadığı hususunda kamuoyunu bilgilendiririz”

haberkuzey haberkuzey
Eylül 27, 2024
içinde Kıbrıs
0
Adli Yıl yarın başlıyor

 

 

Yüksek Mahkeme yargıçların tehdit edilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Yeni Bakış Gazetesi’nde, “Yargıçlar  Tehdit Altında mı?” başlığıyla yer alan  haber üzerine yazılı açıklama yapan Yüksek Mahkeme, bir babanın yargıçlara mail göndererek sanık oğlunun davasının erken zamanda görülmesini talep ettiğini, ancak  mesajlarda herhangi  bir tehdit  olmadığını vurguladı.

Yargıçlara telefon, mail ve benzeri yöntemlerle iletişime geçilmesinin yanlış olduğuna işaret edilen  açıklama şöyle:

 “Lefkoşa Kaza Mahkemesinin ilk tahkikat soruşturması için gündeminde olan bir davadaki sanığın babası tarafından Lefkoşa Kaza Mahkemesinde ceza davalarını görmekle görevli yargıca ve ayni kazada görevli 3 yargıca daha ayni içerikli mail attığı tespit edilmiştir.

Yargıçlara gönderilen maillerde sanığın babasının oğlunun davasının erken zamanda görülmesi yönünde bir talebi olmakla birlikte herhangi bir şekilde tehdit içeren bir beyan veya ifadesi olduğu tespit edilmemiştir.

 Yargıçların mail adreslerinin Kıbrıs Türk Barolar Birliğinin web sitesinden temin edildiği tespit edilmesi üzerine bilgimiz dışında yayınlanan bu mail adreslerinin kaldırılması talep edilmiş ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği tarafından derhal kaldırılmıştır.

Yargıçlara telefon, mail ve benzeri yöntemlerle iletişime geçilmesinin yanlış olduğunu ve yapılmaması gerektiğini vurgulamak isteriz.

  Konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine getirir herhangi bir yargıcımıza yönelik bir tehdidin bulunmadığı hususunda kamuoyunu bilgilendiririz.”

 

 

TAK

Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin küresel siyasetteki etkisinin arttığını vurguladı

Sonraki Haber

“Girne Arkın Group Fest24” kapsamında bu akşam Zeynep Bastık konseri var…

Sonraki Haber
“Girne Arkın Group Fest24” kapsamında bu akşam Zeynep Bastık konseri var…

“Girne Arkın Group Fest24” kapsamında bu akşam Zeynep Bastık konseri var…

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024