Çarşamba, Temmuz 2, 2025
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

Töre, Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü Kutlaması etkinliğine katıldı

haberkuzey haberkuzey
Mayıs 26, 2024
içinde Kıbrıs
0
Töre, Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü Kutlaması etkinliğine katıldı

Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü Kutlaması etkinliğine katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Azerbaycan’ın milli marşının okunmasının ardından başlayan etkinlikte Başkan Töre bir konuşma yaptı.

Kıbrıs adasın da iki devletin olmayacağını söyleyenlerin BM, ABD ve AB olduğunu belirten Töre, bunun nedeni olarak da KKTC’nin Türk devleti olmasını gösterdi.

Mutlu Barış Harekatı’nın 50. Yılını kutlayacaklarını kaydeden Töre, Kıbrıs’ın 307 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu’nun yönetiminde kaldığını söyledi.

Töre, KKTC ile Azerbaycan arasında dostluk grubu oluşturulmasını, gelecekte daha büyük müjdelerin habercisi olarak nitelendirdi.

“3 devlet tek milletiz” diyen Başkan Töre, Azerbaycan’ın diğer Türk devletlerine göre öne çıktığını belirtti.

Töre, Dağlık Karabağ da tarihe altın harflerle bir destan yazıldığını ve işgalden kurtarıldığını kaydederek, “Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.

İstiklal Marşı’ndan dizeler okuyan Töre, kahramanlığın Türk dünyasının birliğini ve dirliğini sağlamaktan geçtiğini ifade etti.

Töre, Türk milletinin mensubu olmaktan şeref duyduğunu ve hizmet etmekten geri durmayacağını kaydetti.

Azerbaycan Milli Meclis Milletvekili Elman Nasırov da, KKTC ile kurulan dostluk gurubuna değinerek gelecekte Büyükelçilik ve konsolosluk faaliyetlerinin de başlayacağını belirtti.

Nasırov, KKTC’nin tanınmasının da yakın olduğunu bu noktada Türk devletlerine de önemli görevler düştüğünü söyledi.

Konuşmaların ardından yöresel türküler seslendirildi, halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024