Çarşamba, Nisan 8, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

Liman ve Gümrük Grevleri Ertelendi

haberkuzey haberkuzey
Nisan 8, 2026
içinde Kıbrıs
0
Liman ve Gümrük Grevleri Ertelendi

Bakanlar Kurulu, liman ve gümrük grevlerini kamu düzeni gerekçesiyle 60 gün süreyle erteleme kararı aldı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kamu hizmetlerini etkileyen grevlerle ilgili Bakanlar Kurulu kritik bir karar aldı.

 

Gümrük daireleri ile Gazimağusa ve Girne limanlarında başlatılan grevler, “kamu düzeni ve hizmet akışını bozucu nitelikte” olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.

8 NİSAN İTİBARIYLA YÜRÜRLÜKTE

Alınan karara göre, Maliye Bakanlığı’na bağlı Gümrük ve Rüsumat Dairesi şubelerinde yürütülen grevler 8 Nisan 2026 itibarıyla durduruldu. Limanlardaki grevler için de aynı tarihten geçerli olmak üzere erteleme kararı uygulamaya kondu.

YASAL DAYANAK AÇIKLANDI

Bakanlar Kurulu kararını, 42/1996 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Referandum Yasası’nın 16. maddesine dayandırdı.

 

Gerekçede, grevlerin kamu düzenini bozucu etkiler yarattığı, liman hizmetlerinin “elzem hizmet” kapsamında olduğu ve hizmet akışında ciddi aksamalar yaşandığı vurgulandı.

Liman ve Gümrük Grevleri Ertelendi yazısı ilk önce Kıbrıs Hakikat üzerinde ortaya çıktı.

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024