Pazartesi, Kasım 10, 2025
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

Fransa'da tarihi eserlerin çalındığı dünyaca ünlü Louvre Müzesi bugün kapalı olacak

haberkuzey haberkuzey
Ekim 20, 2025
içinde Dünya
0
Fransa'da Louvre Müzesi'nden tarihi mücevherler çalındı


Ulusal basının Louvre Müzesi basın ofisinden yapılan açıklamaya dayandırdığı haberlere göre, dün sabah saatlerinde tarihi eser niteliğinde 9 mücevherin çalındığı soygunun ardından ziyaretçilerin tahliye edildiği Louvre Müzesi bugün halka kapalı olacak.


Soyguna tepkiler


Fransız kamuoyunda “yüzyılın soygunu” olarak nitelenen tarihi eserlerin çalındığı olaya tepkiler büyürken, hükümet de müzelerde yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefinde yer aldı.


Cumhuriyetçiler Partisi (LR) Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı ve Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi François-Xavier Bellamy, BFMTV’ye yaptığı açıklamada olanlara inanamadığını belirterek, “Fransa’nın en değerli varlığı olan olağanüstü mirasını koruyamamasını bir başarısızlık” olarak niteledi.


Bellamy, “Bu soygun son derece basitti çünkü açıkça tamamen kusurlu bir güvenlik sisteminin zaaflarından yararlanıyordu.” diye konuştu.


Ulusal Birlik (RN) Partisi Başkan Yardımcısı Sebastien Chenu ise RTL kanalında katıldığı programda, hükümet krizlerinin yaşandığı siyaset arenasını hatırlatarak, “Soygun, kırılgan ulusal bağlam hakkında çok şek anlatıyor.” değerlendirmesinde bulundu.


Öte yandan Komünist Parti (PC) Sözcüsü Ian Brossat, France Info’ya yaptığı açıklamada, soygunun “Fransa’yı utanç verici bir duruma düşürdüğünü” söyledi. Brossat, Kültür Bakanı Rachida Dati’ye “bu tür olayların yeniden yaşanmaması için somut plan” sunması çağrısında bulundu.


Adalet Bakanı Gerald Darmanin de France Inter’de katıldığı programda, Fransa’nın kültürel mirasını korumada “başarısız” olduğunu dile getirdi.


Tarihi eserler çalınmıştı


Fransa’nın başkenti Paris’te her gün binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ve yaklaşık 35 bin eserin sergilendiği dünyaca ünlü Louvre Müzesi’nde dün sabah saatlerinde soygun gerçekleşmişti.


Soygunda kraliyet mücevherlerinin sergilendiği Apollo Galerisi olarak adlandırılan bölümden “paha biçilemez” değerde 9 eser çalınmış, soygun yalnızca 7 dakika sürmüştü.


Hırsızların kaçarken düşürdüğü sanılan 3. Napolyon’un eşi İmparatoriçe Eugenie’ne ait tacın müzenin dışında hasarlı halde bulunduğu bildirilmişti.

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024