Salı, Eylül 15, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

Avrupa Birliği, Rusya’ya yönelik bireysel yaptırımları bir hafta uzattı

haberkuzey haberkuzey
Eylül 15, 2026
içinde Dünya
0
Rusya bazı Avrupa temsilcilerine ülkeye giriş yasağı getirdi


EUobserver’ın AB diplomatlarına dayandırdığı haberine göre, üye ülkelerin daimi temsilcileri Brüksel’de gerçekleştirdikleri toplantıda, 15 Eylül’de süresi dolacak Rusya’ya yönelik bireysel yaptırımların uzatılmasını görüştü.


Toplantıda, mevcut yaptırım listesinde yer alan Özbek ve Rus milyarder Alişer Usmanov’un durumu tartışıldı.


Slovakya ve Fransa’nın, demir-çelik, madencilik, bakır, çimento, telekomünikasyon, teknoloji ve medya sektörlerinde yatırımları bulunan iş insanı Alişer Usmanov’un yaptırım listesinden çıkarılması talebi konusunda üye ülkeler arasında uzlaşı sağlanamadı.


Bunun üzerine AB ülkelerinin büyükelçileri, yaklaşık 3 bin kişi ve kuruluşun yer aldığı yaptırım listesinin mevcut haliyle bir hafta daha yürürlükte kalması konusunda anlaştı.


Böylece Usmanov’un da yer aldığı yaptırım listesinin süresi 15 Eylül’den 22 Eylül’e uzatıldı.


Öte yandan, üye ülke temsilcilerinin gelecek hafta konuyu yeniden görüşmesi bekleniyor.


Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başladığı 2022’den bu yana AB’nin Rusya’ya yönelik bireysel yaptırımları ilk defa bu şekilde kısa süreli uzatılmış oldu.


AB’nin bireysel yaptırımları kapsamında, listede yer alan kişi ve kuruluşların mal varlıkları donduruluyor. Ayrıca bireylere seyahat yasağı uygulanıyor.


AB’nin Rusya’ya yönelik bireysel yaptırımlarının devamı için 27 üye ülkenin oy birliği gerekiyor ve yaptırımlar normal şartlarda 6 aylık dönemler halinde uzatılıyor.

Önceki Haber

Trump, Ukrayna ile Rusya’nın birbirlerinin enerji hedeflerini vurmayacaklarını belirtti

Sonraki Haber

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic istifa edeceğini duyurdu

Sonraki Haber
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic istifa edeceğini duyurdu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic istifa edeceğini duyurdu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024