Salı, Haziran 16, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

İtalya Rekabet Kurumu, Apple’ın “iCloud” hizmetlerine ilişkin soruşturma başlattı

haberkuzey haberkuzey
Haziran 16, 2026
içinde Dünya
0
Apple, Siri için gizli yapay zeka robotu Veritası test ediyor


Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, üçüncü taraf bulut hizmeti sağlayıcılarının iCloud ile aynı koşullara sahip olmayabileceğine dair bulgular elde edildiği belirtilerek, Apple’ın “iOS” ve “iPadOS” işletim sistemlerinin tabi olduğu AB Dijital Pazarlar Yasası kapsamındaki birlikte çalışabilirlik yükümlülüğüne uyumları konusunda bir soruşturma başlatıldığı ifade edildi.


Açıklamada, Apple’ın söz konusu yasa gereği üçüncü taraf ‘bulut’ sağlayıcılarına iOS ve iPadOS işletim sistemleriyle ücretsiz ve etkili birlikte çalışabilirlik sağlamakla yükümlü olduğu hatırlatıldı.


Üçüncü taraf bulut sağlayıcılarının Apple’ın iCloud hizmetiyle aynı koşullara sahip olmadığı vurgulanan açıklamada, aynı şartlarda erişimleri olmadığının da görüldüğü kaydedildi.


Bu arada, Antitrust-AGCM’nin, AB Dijital Pazarlar Yasası’nın 38. maddesi kapsamındaki yetkilerini ilk kez kullandığı aktarıldı.

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024