Çarşamba, Haziran 24, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

İngiltere Başbakanı Starmer, İran ile ABD arasındaki anlaşmadan memnuniyet duyduğunu açıkladı

haberkuzey haberkuzey
Haziran 15, 2026
içinde Dünya
0
İngiltere Başbakanı Starmer, İran ile ABD arasındaki anlaşmadan memnuniyet duyduğunu açıkladı


Starmer, ABD ile İran arasında bir barış anlaşmasına varılmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “ABD ile İran arasında bugün bir anlaşmaya varılmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bu, savaşı bitirmeye, bölgesel istikrarı sağlamaya ve Hürmüz Boğazı’nı yeniden açmaya doğru atılmış çok önemli bir adımdır.” ifadelerini kullandı.


ABD Başkanı Donald Trump’ın yanı sıra Pakistan ve Umman gibi ara bulucular ve çözüme katkı sağlayan tüm tarafları tebrik eden Starmer, “Uzun süredir tansiyonun düşmesi çağrısı yapıyoruz. Bu, bizim görmek istediğimiz bir gelişmedir. Artık Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılması ve kalıcı olarak tamamen açık kalmasını sağlamak amacıyla mutabakat zaptının tam olarak uygulanmasına ve nükleer anlaşmanın ayrıntılı unsurlarının nihai hale getirilmesine odaklanmak gerekiyor.” değerlendirmesini yaptı.


Starmer, teknik görüşmelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, “Bizim önceliğimiz kalıcı ve güvenilir bir barışın sağlanmasıdır. Buna destek vermek için uluslararası ortaklarımızla birlikte çalışacağız.” ifadesini kullandı.


Hürmüz Boğazı’nda seyrüsefer özgürlüğünün hemen sağlanması gerektiğini kaydeden Starmer, buradaki gemi geçişlerinde yaşanan sorunların aylardır İngiltere ve dünyadaki insanları ekonomik olarak etkilediğine dikkati çekti.


Starmer, geçişlerin güvenliği için Fransa’yla birlikte bir süredir uluslararası bir görev gücü oluşturma çabalarına liderlik ettiklerini de hatırlatarak Hürmüz Boğazı’nda görev yapmaya da talep gelirse hazır olduklarını vurguladı.


İran’ın nükleer programıyla ilgili verdiği taahhütleri eksiksiz şekilde uygulamasının önemli olduğunun altını çizen Starmer, “İngiltere’nin uzun süredir değişmeyen kararlı tutumu, İran’ın hiçbir zaman nükleer silaha sahip olmamasının gerektiği yönündedir.” açıklamasında bulundu.

Önceki Haber

Abluka kalkıyor, Hürmüz açılıyor

Sonraki Haber

İletişim Başkanı Duran’dan ABD-İran barış anlaşmasına ilişkin paylaşım

Sonraki Haber
İletişim Başkanı Duran’dan ABD-İran barış anlaşmasına ilişkin paylaşım

İletişim Başkanı Duran'dan ABD-İran barış anlaşmasına ilişkin paylaşım

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024