Cumartesi, Eylül 12, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

Mimarlar Odası’ndan Gazimağusa Ticaret Lisesi’ne engelli tuvaleti ve rampa

haberkuzey haberkuzey
Mayıs 15, 2025
içinde Kıbrıs
0
Mimarlar Odası’ndan Gazimağusa Ticaret Lisesi’ne engelli tuvaleti ve rampa

Mimarlar Odası, engelli bireylerin eğitim kurumlarında daha erişilebilir bir ortamda eğitim alabilmeleri amacıyla yürüttüğü “Engelsiz Okul” projesi kapsamında Gazimağusa Ticaret Lisesi’nde engelli öğrencilerin kullanımına uygun tuvalet ve rampa kazandırdı.

Mimarlar Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, Mimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, Oda Saymanı Mustafa Dinsev ve Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi Başkanı Ahmet Akdeniz, dün Gazimağusa Ticaret Lisesi’ni ziyaret ederek tamamlanan engelli tuvaleti ve rampa uygulamalarını yerinde inceledi.

Proje kapsamında, 2024 yılı Kasım ayında aynı heyet okulda bir inceleme gerçekleştirmiş ve erişilebilirlik ihtiyaçlarını tespit etmişti. Yapılan planlama ve teknik çalışmalar sonucunda, engelli bireylerin kullanımına uygun rampalar ve tuvalet Mimarlar Odası tarafından hibe edilerek okula kazandırıldı.

– Olguner: “Kuzey Kıbrıs’ta engelleri kaldırmak mümkündür”

Mimarlar Odası Başkanı Onur Olguner ise 2012 yılından bu yana engelli bireylerin kamusal alanlarda aktif ve eşit biçimde yer alabilmesi için mücadele verdiklerini belirtti.

“Mimarlar Odası olarak, engelli bireylerin erişilebilirlik standartlarının oluşturulması, yasal zemine oturtulması ve uygulamaya geçmesi süreçlerinde hep ön saflarda yer aldık. Teknik destek sunmaya devam ediyoruz.” Diye konuşan Olguner, bu projenin diğer sivil toplum kuruluşlarına ve özel sektöre de ilham vermesini umduğunu söyledi.

“Eğitim kurumlarımızın ‘Engelsiz Okul’ kapsamındaki eksikliklerinin giderilmesi büyük önem taşımaktadır. Kuzey Kıbrıs’ta engelleri kaldırmak mümkündür; yeter ki hepimiz elimizi taşın altına koyalım.” şeklinde konuşan Olguner, bu tür fiziksel düzenlemelerin yalnızca teknik çözümlerden ibaret olmadığını, aynı zamanda toplumsal farkındalık açısından da ciddi kazanımlar sağladığını vurguladı.

Önceki Haber

Yenierenköy’deki kazada yaralanan 4 kişinin tedavisi sürüyor

Sonraki Haber

Öztürkler, Milli Mücadele Vakfı heyetini kabul etti

Sonraki Haber
Öztürkler, Milli Mücadele Vakfı heyetini kabul etti

Öztürkler, Milli Mücadele Vakfı heyetini kabul etti

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024