Pazar, Haziran 28, 2026
  • Giriş
Haber Kuzey
Advertisement
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

Özersay:Çözüm için çözümden önce işbirliği süreci önemlidir

haberkuzey haberkuzey
Ocak 17, 2025
içinde Kıbrıs
0
Özersay: Sahte diploma soruşturmasında geri dönüş yok, dokunulmazlık kaldırılmalı

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz bölgesine yönelik kapsamlı çözüm arayışlarının yanı sıra “çözüm için, çözümden önce işbirliği sürecinin önemli” olduğuna vurgu yaptı.

Özersay yazılı açıklamasında, yıllardır dile getirdikleri bu yaklaşımın son dönemde Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler ile de doğrulandığını ifade ederek, çözümden önce tarafların tanıma, tanımama ve egemenlik konularını tam olarak çözümlemeden de işbirliği yapabileceği alanlar oluşturmasını hedeflediğini vurguladı.

Özersay, Türkiye ile Yunanistan arasındaki işbirliği adımları ve Orta Doğu’da “İbrahim Anlaşmaları” kapsamında normalleşme sürecinin, bölgesel sorunların çözümü için önemli örnekler sunduğunu belirtti. Özersay, bu anlayışla Doğu Akdeniz’de ve Kıbrıs’ta işbirliğinin artırılmasının mümkün olduğunu kaydetti.

Özersay, Trump döneminde başlayan ve ülkeler arasında egemenlik sorunlarına rağmen ilişkilerin normalleşmesini hedefleyen İbrahim Anlaşmalarına atıfta bulunarak, bu modelin Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’de uygulanabilir olduğunu ifade etti.

Son dönemde Orta Doğu’da sağlanan ateşkesin ardından Trump’ın bu anlaşmaların genişletilmesine vurgu yapmasını önemli bir gelişme olarak nitelendiren Özersay, bunun kendi öngörülerinin ne kadar gerçekçi olduğunu gösterdiğini belirtti.

Özersay, bölgedeki gelişmelerin doğru okunması ve buna uygun yaratıcı fikirler üretilmesi durumunda Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’de olumlu ilerlemeler sağlanabileceğini vurguladı.

Özersay açıklamasında, işbirliğinin çözümün önünü açabileceğine dikkat çekerek, “Küresel ve bölgesel düzeydeki gelişmeleri doğru okuyabilirsek, coğrafyamız daha iyi bir noktaya gelebilir. Egemenlik sorunları devam etse bile işbirliği mekanizmaları kurulabilir” ifadelerini kullandı.

Önceki Haber

Girne Boğazköy’deki trafik kazasında hayatını kaybedenlerin isimleri açıklandı

Sonraki Haber

Hellim üretimi için Damızlık Koyun Projesi’ne son müracaat tarihi 31 Ocak

Sonraki Haber
Hellimle ilgili değişiklikler Resmi Gazetede yayımlandı

Hellim üretimi için Damızlık Koyun Projesi’ne son müracaat tarihi 31 Ocak

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Anasayfa
  • Sample Page

Haber Kuzey © 2024

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor

Haber Kuzey © 2024