ABD’de toplu silahlı saldırılara bir yenisi eklendi. New York eyaletinin kuzeyinde bir alışveriş merkezinde ateş açıldığı, çok sayıda kişinin vurulduğu bildiriliyor.
Buffalo şehrindeki saldırı bir alışveriş merkezindeki süpermarketin içinde düzenlendi. Şüphelinin çevreye ateş açtığı, çok sayıda kişinin vurulduğu kaydedildi.
NBC televizyonu ölenler olduğunu aktardı.
ABD’nin New York eyaletinin kuzeyindeki bir alışveriş merkezinde toplu silahlı saldırı düzenlendi. Yaralananların olduğu saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Olaya dair ayrıntıları @trthaber muhabiri Tuna Şanlı aktardı.https://t.co/A2iRXDoP70 pic.twitter.com/5mTjri7bLl
— TRT Haber Canlı (@trthabercanli) May 14, 2022
Yetkililer, saldırıda en az 10 kişinin öldüğünü açıkladı.
Saldırıya ilişkin bir kişi gözaltına alınırken, şüphelinin kimliği açıklanmadı.
Saldırganın süpermarkete tüfekle girdiğini ve ateş açtığını belirten yetkililer, saldırının internette canlı yayımlanmış olabileceğini ve saldırganın daha önce bir manifesto yayımlayıp yayımlamadığını soruşturdukları açıkladı.