Perşembe, Şubat 2, 2023
  • Oturum aç
Haber Kuzey
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Ana Sayfa Dünya

G7 zirvesi başladı: Görevli polisin Koronavirüs testi pozitif çıktı

G7 zirvesi başladı: Görevli polisin Koronavirüs testi pozitif çıktı

Dünya ekonomisinin en gelişmiş 7 ülkesinin liderlerini bir araya getiren G7 zirvesi İngiltere’de bugün başlarken, zirvenin ilk toplantısı gerçekleştirildi. G7 zirvesinde görevli bir polis memurunun Koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Dünya ekonomisinin en gelişmiş 7 ülkesinin liderlerini bir araya getiren G7 zirvesinin 47.’si İngiltere’nin ev sahipliğinde Cornwall’daki Carbis Koyu’nda bugün başladı.

Bugünden itibaren 3 gün boyunca dünya gündeminin masaya yatırılacağı zirvenin ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Koronavirüs salgınından bu yana ilk kez gerçekleştirilen G7 zirvesinin ilk toplantısı kapsamında İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel bir araya geldi.

Aile fotoğrafı çekildi

G7 liderleri, toplantıya başlamadan önce aile fotoğrafı çektirdi.

Aile fotoğrafının ardından toplantı başladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson açılış konuşmasına liderlerle yüz yüze görüşmenin gerçekten harika olduğunu söyleyerek başladı. Dünyanın karşı karşıya kaldığı en “sefil” salgın sürecinden geçtiğini belirten Johnson, bu toplantının yapılması gerektiğini çünkü pandemiden ders alınması ve son 18 ayda yapılan hataların tekrar edilmediğinden emin olmaları gerektiğini ifade etti.

“Ülkelerin ekonomileri toparlanmalı, toparlanma potansiyeline de sahip olduklarını düşünüyorum. Bu konuda iyimser olmak için nedenlerim var” diyen Johnson, bir önceki mali krizde yapılan hataları tekrarlamamanın hayati olduğunu vurguladı.

G7’de görevli polisin Koronavirüs testi pozitif çıktı

G7 zirvesinde görevli bir polis memurunun yeni tip Koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. Devon ve Cornwall Polisi, testi pozitif çıkan memur ile onunla yakın temaslı 12 memurun kendilerini karantinaya aldığını bildirdi.

Öte yandan memurun, G7 zirvesinde görevli polis memurlarını ağırlamak için kiralanan vapurda kaldığı öğrenildi.

Biden ve Suga ilk, Merkel son kez katılıyor

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin de konuk ülke liderleri olarak davet edildiği zirveye Modi’nin, ülkesinde son dönemde artan Covid-19 vakaları nedeniyle 12 Haziran Cumartesi günü video konferans yoluyla katılması beklenirken, bu yılki toplantı ABD Başkanı Joe Biden ve Japonya Başbakanı Yoshihide Suga’nın ilk kez, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ise görevden ayrılmadan önce son kez katılacağı G7 toplantısı olması nedeniyle önem taşıyor.

Ayrıca Biden 13 Haziran Pazar günü, eşiyle birlikte Windsor Kalesi’nde Kraliçe II. Elizabeth tarafından kabul edilecek. İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın ise zirve kapsamında Covid-19 salgınının bir an önce sona erdirilmesi için G7 liderlerine iş birliği çağrısında bulunması öngörülüyor. Zirve sonunda liderlerin yayınlayacağı ortak bildiri ise dünya kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

En gelişmiş ekonomileri temsil ediyor

Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan ABD, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada, Almanya ve İtalya’dan oluşan G7, küresel servetin yaklaşık yüzde 58’lik kısmını temsil ediyor. 1975’ten bu yana, ekonomik politikaları görüşmek üzere yıllık olarak gerçekleştirilen zirvelerde liderler dünya gündemi ve izlenecek politikalar hakkında görüş alışverişinde bulunuyor.

 

Önceki yazı

Almanya, 1 Temmuz’dan itibaren Türkiye’ye seyahat uyarısını kaldırıyor

Sonraki yazı

Rusya: Karadeniz’e giren ABD savaş gemisi takibe alındı

İlgiliHaberler

Myanmar’da toplu katliamlar ortaya çıktı
Dünya

Myanmar’da askeri yönetim bazı bölgelerde sıkıyönetim ilan etti

Şubat 2, 2023
ABD’de Temsilciler Meclisi 1 trilyon dolarlık altyapı paketini onayladı
Dünya

ABD’de İsrail eleştirilerinden ötürü Müslüman vekil Omar’ın Komite’den ihracına karar verildi

Şubat 2, 2023
Yunanistan: İsveç ve Finlandiya’yı NATO’da ağırlamaya hazırız
Dünya

Finlandiya’dan İsveç mesajı

Şubat 2, 2023
Doğu Kudüs’te bir sinagoga saldırı: Ölüler var
Dünya

İsrail polisi açıklama değiştirdi: Saldırı sinagoga değil sokaktan geçenlere düzenlendi

Şubat 2, 2023
Ukrayna: Savaşta ölen Rus asker sayısı 32 bine yaklaştı
Dünya

Fransa’dan ‘Rusya’nın Afrika politikasını paralı askerlerle yürüttüğü’ iddiası

Şubat 2, 2023
AB Komisyonu Başkanı’ndan ‘Ukrayna’nın üyeliğine destek’ mesajı
Dünya

AB Komisyonu Başkanı’ndan ‘Ukrayna’nın üyeliğine destek’ mesajı

Şubat 2, 2023

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

Plugin Install : Popular Post Widget need JNews - View Counter to be installed

NÖBETÇİ ECZANELER

nöbetçi eczaneler

Hava Durumu

booked.net

Künye

Haber Kuzey

Güven ARIKLI

Kuzeyin Sesi Medya Ltd.

Tel: 0533 857 00 02 - Email: admin@haberkuzey.com
Uluğbey Sok. Köşklüçüftlik / LEFKOŞA / KKTC

Bizi takip edin

Kategoriler

  • Dünya
  • E-Gazete
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kıbrıs
  • KKTC
  • Kültür – Sanat
  • Polisiye
  • Sağlık
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

Son Haberler

Myanmar’da toplu katliamlar ortaya çıktı

Myanmar’da askeri yönetim bazı bölgelerde sıkıyönetim ilan etti

Şubat 2, 2023
ABD’de Temsilciler Meclisi 1 trilyon dolarlık altyapı paketini onayladı

ABD’de İsrail eleştirilerinden ötürü Müslüman vekil Omar’ın Komite’den ihracına karar verildi

Şubat 2, 2023
  • Hakkımızda
  • Reklam
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In