İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen G7 Maliye Bakanları zirvesinde, çok uluslu şirketlere ‘en az yüzde 15 vergi uygulanması’ kararını aldı.
ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Avrupa Birliği’nin (AB) maliye bakanları, ulusötesi ülkelere, merkezlerinin bulunduğu yere göre değil, iş yaptıkları yere göre vergilendirilecek önlemler üzerinde anlaştıklarını açıkladı.
İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak tarafından yapılan açıklamada, anlaşmaların Londra’daki toplantıların son gününde imzalandığı belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:
“Yıllarca süren tartışmalardan sonra, G7 maliye bakanlarının küresel vergi sistemini dijital çağa uygun hale getirmek ve en önemlisi adil olduğundan emin olmak için tarihi bir reform anlaşmasını imzaladıklarını duyurmaktan mutluluk duyuyorum.”