Cuma, Ocak 27, 2023
  • Oturum aç
Haber Kuzey
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
  • Anasayfa
  • Kıbrıs
  • Türkiye
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Yaşam
  • Spor
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Haber Kuzey
Sonuç yok
Tüm sonuçları göster
Ana Sayfa Dünya

ABD’de Şirketlerden Aşı Olanlara Hediye Yağmuru

ABD’de Şirketlerden Aşı Olanlara Hediye Yağmuru

Amerikalılar’ı Corona virüsü aşısı olmaya teşvik etmek isteyen şirketler çok sayıda özel fırsat ve promosyonlar sunuyor.

ABD’nin önde gelen markaları, aşı olanların günlük sayısının Nisan ayı ortasından bu yana yarı yarıya düşmesiyle aşı kampanyasına başladı. Sağlık yetkilileri aşıya şüpheyle yaklaşanları ikna edebilmek için iş dünyasının kolları sıvamasının önemini sık sık dile getiriyordu.

Araç paylaşım hizmeti veren şirketler, gıda perakendecileri hatta arkadaşlık ve flört siteleri, Başkan Joe Biden’ın Temmuz ayına kadar yetişkinlerin yüzde 70’ine en az bir doz aşı yapma hedefini hayata geçirmek için Beyaz Saray ile işbirliği yaptı.

CVS’ten bin ödüllü aşı teşvik kampanyası

Daha fazla kişiyi aşı olmaya teşvik etmek için ülkenin en büyük eczane zinciri CVS de hediye kampanyası başlattı. Buna göre 10 Temmuz’a kadar CVS’te aşı olan ya da olmayı planlayanlara binden fazla ödül verilecek. Ödüller arasında nakit para, yolcu gemisi seyahati ve diğer tatil seçenekleri yer alıyor.

CVS’in üst düzey başkan yardımcısı Dr. Kyu Rhee şirketin şimdiden 17 milyondan fazla Corona virüsü aşısı yaptığını bildirdi.

Rhee, ‘‘Toplumun büyük kısmının aşı dozlarının tamamını olması geçen 14 ay boyunca özlediğimiz şeylere yeniden kavuşmayı ve ülkenin doğru yönde ilerlemesini sağlayacak’’ dedi.

Havayolu şirketinden aşı olanlara bedava uçak seferleri

Pandemi ABD’de hızını kaybederken halkın bir kısmı seyahat etmeye yeniden sıcak bakmaya başladı. United Airlines, ‘‘Uçmak için Fırsatınız’’ adlı kampanyayla aşı olanlar için çekilişle bedava uçuş kampanyası başlattı.

22 Haziran’a kadar aşı olan yolcular havayollarının web sitesine ya da cep telefonu uygulamasına aşı kayıtlarını yükleyerek United şirketinin dünya genelindeki uçuş noktalarına gidiş-dönüş bilet hatta bir yıl boyunca bedava uçuş kazanabilecek.

United şirketinin CEO’su Scott Kirby, ‘‘İnsanlara aşı olmaları için bir neden daha sunabilmenin heyecanını yaşıyoruz. Böylece arkadaşlarıyla ve aileleriyle bir araya gelebilir, uzun zamandır bekledikleri, sadece kendilerine bir aşı uzaklıkta olan tatillerine gidebilirler’’ dedi.

Krispy Kreme mağazaları da yıl sonuna kadar aşı kartını gösterenlere her gün bedava çörek verecek.

Shake Shack restoran zinciri de 12 Haziran’a kadar aşı kartını gösteren müşterilere hamburger ya da tavuklu sandviç satın aldıklarında bedava patates kızartması veriyor.

McDonalds bardaklarında aşı bilgileri

McDonalds da Biden yönetimiyle işbirliği yaparak Temmuz ayından itibaren 50 milyon kahve bardağının üzerine ‘‘Bunu Yapabiliriz’’ sloganıyla aşı tereddüdüne karşı bilgilendirme yazıları basmaya hazırlanıyor.

Sağlık Bakanı Xavier Becerra, McDonalds müşterilerinin bir kahve aldığında ya da yemek ısmarladığında aşıyla ilgili güvenilir bilgilerin de ellerinin altında olacağını söyledi.

Aşı merkezlerine erişimi olmayan kişiler için ise Uber ve Lyft gibi araç paylaşım şirketleri 4 Temmuz tarihine kadar bedava seferler yapıyor. Lyft gidiş dönüş 15 dolara kadar mesafeyi bedava götürüp getirirken Uber 25 dolara kadar gidiş ve dönüş mesafelerine yolcuları bedava taşıyor. Her iki şirket de kendi telefon uygulamalarıyla araç çağıranları taşıyor.

Target’ta aşı olanlara indirim

Bazı mağazalar müşterilerine aşı yapmak için indirimler sunuyor. Perakende mağazası Target’ta müşteriler aşı olmaları halinde mağazadaki herhangi bir alışverişte 5 dolar indirim kazanırken, Albertsonsis marketlerinde aşı olan kişilere yüzde 10 gıda indirimi sunuluyor.

Çevrimiçi flört sitesi OKCupid ‘‘Ben Aşı Oldum’’ etiketiyle kullanıcıların diğer kullanıcıları aşı etiketlerine göre aratma imkanını sunuyor. Aşı olmuş kullanıcıların profilleri uygulamada öne çıkartılarak daha fazla kişi tarafından görüntülenebiliyor.

Ofis malzemeleri satan Office Depot ve Office Max şirketleri de 25 Temmuz’a kadar, aşı kartlarına bedava PVC kaplama yapıyor.

voa

Önceki yazı

Nükleer Anlaşma Görüşmelerinin Son Toplantısı Bugün

Sonraki yazı

Kalkanlı’da bir kişi kaynak yaparken atılan kıvılcımlar, yangına yol açtı

İlgiliHaberler

ABD’den Polonya’ya 6 milyar dolarlık tank satışı
Dünya

Pentagon: Tankların Ukrayna’ya tedariki aylar alacak

Ocak 27, 2023
Zelenskiy: İşgalciler Bahmut kentini fiilen yok etti
Dünya

Zelenskiy:”Rus saldırganlığı ancak yeterli silahlarla durdurulabilir

Ocak 27, 2023
FBI uluslararası internet korsanlarının sitesini çökertti
Dünya

FBI uluslararası internet korsanlarının sitesini çökertti

Ocak 27, 2023
Rusya: Ukrayna’da ABD’nin sağladığı mühimmatların bulunduğu üssü imha ettik
Dünya

Ukrayna: Rus saldırılarında 11 kişi öldü, 11’i kişi yaralandı

Ocak 27, 2023
ABD Ukrayna’daki 160 askerini geri çekiyor
Dünya

ABD ordusu DEAŞ liderlerinden Bilal el Sudani’nin öldürüldüğünü açıkladı

Ocak 27, 2023
Las Vegas’ta nargile kafeye saldırı: 1 ölü, 13 yaralı
Dünya

ABD’de polis şiddeti: Görüntüler şiddet olaylarına yol açabilir

Ocak 27, 2023

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Haberler

Plugin Install : Popular Post Widget need JNews - View Counter to be installed

NÖBETÇİ ECZANELER

nöbetçi eczaneler

Hava Durumu

booked.net

Künye

Haber Kuzey

Güven ARIKLI

Kuzeyin Sesi Medya Ltd.

Tel: 0533 857 00 02 - Email: admin@haberkuzey.com
Uluğbey Sok. Köşklüçüftlik / LEFKOŞA / KKTC

Bizi takip edin

Kategoriler

  • Dünya
  • E-Gazete
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kıbrıs
  • KKTC
  • Kültür – Sanat
  • Polisiye
  • Sağlık
  • Spor
  • Türkiye
  • Yaşam

Son Haberler

ABD’den Polonya’ya 6 milyar dolarlık tank satışı

Pentagon: Tankların Ukrayna’ya tedariki aylar alacak

Ocak 27, 2023
Zelenskiy: İşgalciler Bahmut kentini fiilen yok etti

Zelenskiy:”Rus saldırganlığı ancak yeterli silahlarla durdurulabilir

Ocak 27, 2023
  • Hakkımızda
  • Reklam
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Sonuç yok
Tüm sonuçları göster

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In